Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trambitatele autostrazi chinezesti: Chilipir sau iluzii?

Trambitatele autostrazi chinezesti: Chilipir sau iluzii?


De la o vreme, tarile europene care au reusit sa-si faca mai mult vile pentru vamesi decat autostrazi, trag tot mai mult cu ochiul la ofertele ispititoare venite dinspre tara soarelui-rasare, care promit executii rapide, ieftine si spectaculoase.

Din capul locului, China are un atu imbatabil: si-a construit 65.000 km de autostrada, avand cea mai dezvoltata retea dupa SUA, iar programul de viitor prevede sa ajunga la 100.000 km, pana in anul 2020. La asemenea performanta, iti vine sa mergi pe mana harnicilor antreprenori chinezi, predispusi sa trateze si cu oameni saraci.

Trebuie totusi sa judecam lucrurile la rece. Autostrazile chinezesti, construite dupa propriile norme, nu sunt totdeauna compatibile cu prevederile europene sau americane. Din capul locului, o astfel de autostrada, realizata la noi, ar putea aduce prejudicii atat imaginii, cat si turismului. Asa ceva ii dezavantajeaza pe chinezi din capul locului.


Citeste mai multe despre Trambitatele autostrazi chinezesti: chilipir sau iluzii? pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2833 ori