Topul spitalelor. Vezi care sunt cele mai bune spitale din Romania

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 12:58
3218 citiri
Topul spitalelor. Vezi care sunt cele mai bune spitale din Romania

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a declarat pe 1 iunie ca procesul de clasifcare a spitalelor s-a incheiat si a publicat, astazi, pe site-ul ministerului, lista completa cu toate unitatile spitalicesti din tara, in urma reclasificarii. In total, in prima categorie, se afla doar sapte dintre unitatile medicale din tara, cele mai multe fiind incadrate la categoriile a patra si a cincea, anunta Mediafax.

Lista publicata de Ministerul Sanatatii cuprinde 461 de unitati spitalicesti din intreaga tara, clasificate pe judete si categoria in care au fost incadrate.

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a declarat pe 1 iunie ca procesul de clasifcare a spitalelor s-a incheiat.

Conform clasificarii, cele mai bune spitale din tara, incadrate in categoria I, sunt:

  • Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti

  • Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti

  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara

  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures

  • Spitalul Clinic de Urgenta Constanta

  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon din Iasi

  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca

Vezi aici lista completa a spitalelor din Romania.

Prima clasa de clasificare o reprezinta cea de competenta foarte inalta, care corespunde practic profilului de spital regional de urgenta.

Clasa a doua de clasificare este cea de competenta inalta, iar in aceasta sunt incluse spitalele care deservesc un judet si judetele limitrofe, pentru afectiuni cu grad mare de complexitate.

Clasa a treia este de competenta medie, reprezentand unitatile care deservesc raza judetului si, prin exceptie, judete limitrofe, precum spitalele judetene de urgenta neclinice care nu sunt in centre universitare.

Clasa a patra este reprezentata de competenta de baza, in care sunt incluse unitati care deservesc unitatea administrativ-teritoriala si care se limiteaza la afectiuni cu grad mic de complexitate.

Clasa a cincea este de competenta limitata, respectiv unitati medicale pentru boli cronice sau servicii medicale intr-o singura specialitate.

#cel mai bun spital, #spital, #spital romania, #top spital , #Romania