Topul celebritatilor care castiga milioane de dolari si dupa moarte

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 19:18
3653 citiri
Topul celebritatilor care castiga milioane de dolari si dupa moarte

Michael Jackson a generat, dupa ce a murit, mai multe venituri decat orice alt muzician sau actor, potrivit revistei americane Forbes.

In timpul vietii, Michael Jackson nu a reusit sa castige un loc in topul Forbes al celor mai bogate celebritati din lume. Dupa ce a incetat din viata, regele muzicii pop a generat castiguri mai mari decat a reusit fiecare artist prezent in acest top.

Ca in fiecare an, Forbes a realizat topul aritstilor care fac cei mai multi bani, dupa moarte.

1. Michael Jackson


Castiguri: 275 milioane de dolari

Numele regelui muzicii pop a adus, in ultmul an, mai multe venituri decat a generat orice alt actor sau muzician, in viata sau nu.

Cele 275 de milioane de dolari depasesc veniturile formatiilor U2 si AC/DC, la un loc. Una din sursele principale de venit au fost drepturile de folosire a numelui, achizitionate de Sony pentru filmul "This is it".

2. Elvis Presley


Castiguri: 60 de milioane de dolari

Un alt rege, cel al rock'n'roll-ului de data aceasta, a generat venituri de 60 de milioane de dolari, cu 5 milioane mai mult, in comparatie cu anul trecut.

Cei 75 de ani scursi de la nasterea lui Presley, motiv de comemorare pentru fani, au contribuit masiv la cresterea veniturilor, fiind un motiv bun de re-editari pentru casele de discuri.

3. J. R. R Tolkien


Castiguri: 50 de milioane de dolari

Chiar daca ultimul film din seria "Stapanul inelelor" a avut premiera in urma cu mai bine de 8 ani, numele lui Tolkien este inca pomenit la Hollywood.

Se lucreaza deja la o adaptare in doua parti a cartii "Hobbitul". Potrivit unui studiu Nielsen si citat de Forbes, anul trecut s-au vandut 500.000 de carti, semnate J.R.R. Tolkien.

4. Charles Schulz


Castiguri:
33 milioane de dolari

Creatorul revistei de benzi desenate "Peanuts", mai putin cunoscuta la noi, dar cu un real succes in afara, continua sa aduca venituri, la 10 ani de la moartea sa.

Personajele din Peanuts" apar inca in 2.200 de ziare, din 75 de tari.

5. John Lennon


Castiguri: 17 milioane de dolari

La 30 de ani de la asasinarea sa, numele lui John Lennon a devenit un brand capabil sa genereze venituri de 17 milioane de dolari pe an.

Aparitia artistului in jocul "Beatles Rock Band" a contribuit la cresterea veniturilor, in anul ce a trecut.

6. Stieg Larsson


Castiguri: 15 milioane de dolari

Scriitorul nu a apucat sa vada romanul "Fata cu un dragon tatuat" publicat. In total, s-au vandut peste 40 de milioane de exemplare semnate de Larrson, care a fost tradus in peste 44 de limbi.

Sony va face un film bazat pe una dintre cartile scriitorului nordic, in rolul principal fiind ales Daniel Craig, actualul James Bond.

7. Theodor Geisel (Dr. Seuss)


Castiguri: 10 milioane de dolari

Asociat cu termenul de "geniu", numele lui Einstein este in continuare folosit cu succes de catre Disney, in linia de produse "baby Einstein".

De altfel, numele faimosului fizician apare in cateva jocuri video si aplicatii pentru smartphone-uri si intr-o campanie de publicitate a bancii italiene Banca Profilo.

9. George Steinbrenner


Castiguri: 7 milioane de dolari

Compozitorul american de muzica pentru filme si teatru a castigat tot ce se putea cat a fost in viata, de la premiile Emmy, Grammy, Oscar pana la Pulitzer.

La 30 de ani de la moartea sa, detinatorii drepturilor de autor pentru opere sale castiga pana la 7 milioane de dolari anual.

#albert, #celebritati, #einstein, #forbes, #jackson, #michael, #top, #venituri , #Romania