Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

The Economist: Romania va ajunge peste 80 de ani la nivelul tarilor central-europene

The Economist: Romania va ajunge peste 80 de ani la nivelul tarilor central-europene
Chiar daca Romania a inregistrat ceva progrese, tot mai avem de ajuns din urma alte state, dar pentru asta trebuie sa treaca mai bine de 80 de ani. Cel putin asta este pronosticul "The Economist"."Cu toate ca pe termen lung este prevazuta pentru Romania o crestere economica de aproximativ 4% pe an, in timp ce pentru tarile din Europa centrala aceasta nu va fi mai mare de 2%, tot vor trebui sa treaca 80 de ani pentru ca tara dumneavoastra sa ajunga la nivelul tarilor central-europene", a spus in cadrul conferintei Invest Romania Stuart Hensel, analist, The Economist Intelligence Unit (EIU).
"Un scenariu optimist indica o crestere de 4% pentru Romania, in timp ce celelalte tari din regiune vor creste cu 2%, ceea ce este un scenariu plauzibil", a spus Hensel, la seminarul pe teme economice desfasurat la Bucuresti.

Potrivit analistului, cresterea economica a statelor care se pregatesc sa devina membre ale Uniunii Europene sau au aderat in primul val poate fi limitata de costurile si sarcinile suplimentare determinate de integrare.

Hensel apreciaza, de asemenea, ca tendinta ascendenta a investitiilor straine in statele din Europa Centrala si de Est se va mentine pe termen mediu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 908 ori