Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Strauss Romania estimeaza afaceri de 80 milioane euro in 2008

Strauss Romania estimeaza afaceri de 80 milioane euro in 2008
Strauss Romania estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 80 milioane euro si atingerea unei cote de 50% pe piata totala a cafelei, prin lansarea unei marcii premium, au declarat miercuri reprezentantii companiei. "Investitia in dezvoltarea acestei marci s-a ridicat la 15 milioane de euro, inclusiv costurile pentru crearea ambalajului, iar sase milioane de euro au fost investiti in comunicare. Prin lansarea acestei marci ne asteptam ca vanzarile sa creasca foarte mult astfel incat sa ajungem la o cota de 50% pe piata totala a cafelei, de la 33% cat detinem in prezent", a declarat directorul general Strauss Romania, Matanya Schwartz.


Acesta a mai adagat ca noua marca de cafea Doncafe nu este o marca locala, ci una internationala si va fi promovata in regiune in zona de la Marea Adriatica pana la Marea Negara. Cafeaua este produsa atat in Romania unde compania opereaza o fabrica cat si in alte state din Uniunea Europeana. Strauss Romania a investit in ultimul an cinci milioane de euro in modernizarea fabricii pe care o detine in tara.Potrivit lui Schwartz, piata romaneasca a cafelei creste anual cu 6-7%, dar rata de crestere a consumului s-a diminuat in ultimii ani pana la 6-7%. In schimb, pe segmentul de consum in afara casei cresterea este mult mai rapida.Strauss Group este cea mai mare companie specializata in cafea din Europa Centrala si de Est si a doua companie braziliana. Grupul este activ pe cinci continente si are peste 11.000 de angajati.In 1997 Strauss a achizitionat o participatie majoritara in compania Elite, iar in 2004 cele doua au fuzionat complet. Din ianuarie 2008 Elite Romania a devenit Strauss Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1261 ori