"Strategia energetica trebuie corelata cu alte sectoare"

Joi, 27 Mai 2010, ora 11:16
1153 citiri
"Strategia energetica trebuie corelata cu alte sectoare"

Strategia energetica trebuie corelata cu cea industriala si cu cea chimica, pentru ca altfel nu se poate vorbi de crestere economica, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban la conferinta MEDIAFAX talks about Energy, relateaza Mediafax.

"Nu putem vorbi de crestere economica daca importul este mai mare ca exportul sau daca nu exista o corelare a sectoarelor industriale.

Strategia energetica trebuie adaptata cu cea industriala, cu cea chimica. Stie cineva care este strategia pe chimie? Nu prea stie nimeni, in afara de faptul ca vor gaze ieftine. Privatizarea ne-a interesat foarte mult, dar ce se intampla cu siderurgia?

Constatam ca politica e la ei, daca vor sa inchida un combinat, il inchid, nu-i intereseaza. Eu dau exemple generale. Eu cum ma dezvolt, cand vad ca scade consumul cu 10%? Privesc corect in viitor?

Nu privesc corect in viitor", a afirmat el.

El s-a intrebat retoric cum intervine statul intr-o astfel de strategie, si a concluzionat ca "aproape cu nimic".

"Ce constant cu mare amaraciune si surprindere? Mi-au ramas combinatele energofage si problemele de mediu. Nu stiu ce se intampla cu acest sector in urmatorii doi ani. Cu ce intervin ca stat? Aproape cu nimic", a spus Serban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu, #strategie, #energetica, #romania, #sectoare , #Romania