Starplex aloca 20 milioane de euro pentru sapte noi cinematografe in Romania

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 13:24
1560 citiri
Starplex aloca 20 milioane de euro pentru sapte noi cinematografe in Romania

Grupul italian Starplex, care a intrat pe piata locala prin deschiderea primul cimematograf in centrul comercial Iris Shopping Center din Capitala, in urma unei investiti de 4 milioane euro, a anuntat ca va aloca circa 20 milioane de euro pentru alte 7 noi cinematografe in Romania.

Cinematograful digital Starplex, situat in cadrul centrului comercial Iris Shopping Center din cartierul Titan, se intinde pe 8.500 mp si cuprinde 10 sali, gazduind pana la 2.000 de spectatori. Acesta reprezinta prima prezenta in Romania a companiei Starplex, grup italian ce si-a propus sa deschida, pana la sfarsitul anului 2010, alte 7 cinematografe in centre comerciale din Bucuresti si din tara.

Managerul general al Starplex, Tiziano Missaglia, a declarat, la lansare, ca mizeaza in primul an de activitate pe piata locala pe o cifra de afaceri de circa 3,5 milioane euro.

Grupul Starplex detine pe piata din Italia opt cinematografe care aduc anual un trafic de patru milioane de spectatori.

Cinematograful digital Starplex
din Capitala face parte din cea de-a doua faza a proiectului Iris Shopping Center, inaugurat, ieri, in mod oficial de catre fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia. Prima faza a proiectului, deschisa in ultimul trimestru din 2006, cuprinde 37.650 mp, suprafata inchiriabila si a fost contractata de Auchan si o galerie comerciala.

DEGI a preluat centrul comercial Iris din cartierul Titan din Capitala, in urma unei tranzactii de 147 milioane de euro, de la grupul Avrig 35. Proiectul din Titan se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, precum si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati. intregul proiect este prevazut cu o suprafata construita de 60.000 mp.

Aceasta este cea de-a doua tranzactie pe care DEGI o incheie pe piata locala, dupa ce in 2007 a achizitionat, pentru 110 milioane de euro, cele trei imobile de birouri din portofoliul britanicilor de la Charlemagne Capital (Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava).

Fondul de investitii DEGI, una dintre cele mai importante companii germane de administrare a proprietatilor, detine mai multe dezvoltari imobiliare in Romania. DEGI a fost cumparat de Aberdeen Property Investors Holding care a devenit astfel unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata europeana, cu un portofoliu de aproximativ 20 de miliarde de euro si peste 600 de angajati in 12 state.

Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
De două decenii, marile lanțuri de magazine străine controlează autoritar retailul alimentar din România. Magazinele românești și producătorii autohtoni au avut de suferit, însă noi...
#starplex, #romania, #cinematograf, #centru comercial, #investitii , #Romania