Siveco aduce Romania in clubul superputerilor IT

Luni, 21 Noiembrie 2005, ora 04:07
1095 citiri

Pachetul de lectii AeL (Advanced e-Learning Objects), produs de compania Siveco, a primit premiul modial la Summitul international in domeniul IT, de la Tunis, la sectiunea eLearning. Nagy Zsolt, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, a declarat pentru A"AvereaA" ca Romania a urcat astfel pe podiumul elitelor din IT, in ciuda unei concurete acerbe: peste 2000 de solutii informatice ale unor candidati din 168 de tari. Platforma AeL este parte integranta a programului Sistem Educational Informatizat (SEI), initiat de Ministerul Educatiei in 2001. Programul prevede dotarea unitatilor de invatamant cu laboratoare informatizate pana in 2008, costurile ridicandu-se la aproximativ 200 milioane de dolari. Pana in prezent, el se deruleaza in 1.600 de licee si 3.300 de scoli generale. A"Premiul WSA ne onoreaza nu doar pe noi, ca producatori de software educational, ci si pe utilizatorii lectiilor AeL, elevii si profesorii din toata tara, care au astfel certitudinea ca utilizeaza la clasa produse de calitate, competitive la nivel mondialA", a declarat Irina Socol, director general al Siveco Romania. A"Domeniul eLearning este relativ nou, asadar obtinand acest premiu suntem acum priviti ca o superputere in eLearning, avand un avans clar fata de alte tari puternice in domeniul IT, cum ar fi Franta sau Marea Britanie. Am dovedit ca putem sa facem mai mult decat sa vindem inteligenta in afara. Putem crea proiecteA", a declarat Anca Crahmaliuc, Director de Marketing in Siveco.

Summit-ul Mondial privind Societatea Informationala este competitia mondiala care selecteaza si promoveaza cele mai valoroase produse care inglobeaza continut multimedia. Reuniunea urmareste reducerea prapastiei digitale si reuneste 168 de tari de pe toate continentele. Miza acestui eveniment, organizat de ONU, a fost de fapt controlul asupra Internetului. De cativa ani, tari ca Iranul, Brazilia sau China atrag atentia ca SUA, adica inventatorii Internetului, controleaza inima retelei informatice globale. A"De aceea, s-a propus infiintarea unui forum international, care va supraveghea sistemul informationalA", a precizat Nagy Zsolt.

Siveco Romania SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romania. Compania prevede pentru 2005 obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 40 milioane dolari, in crestere cu 30% fata de 2004. Software-ul educational AeL, produs de Siveco, aduce aproximativ 30% din totalul cifrei sale de afaceri.

Cristina Nedelcu

Averea