Situatia economica din Romania este critica

Joi, 18 Iunie 2009, ora 13:45
2896 citiri
Situatia economica din Romania este critica

Situatia economica din Romania este evaluata drept critica, iar asteptarile expertilor financiari privind perspectivele economiei in urmatoarele sase luni au redevenit negative in luna iunie, scazand cu 13,9 puncte, la -2,2 puncte, fata de luna mai, potrivit institutului german ZEW.

Perceptia analistilor referitoare la situatia actuala s-a imbunatatit cu 1,1 puncte, insa ramane critica, la un nivel negativ foarte ridicat, respectiv -68,1 puncte, se arata intr-un comunicat al institutului, informeaza Mediafax.

In luna mai, prognoza economistilor privind evolutia economiei a devenit pozitiva, in urma unei cresteri spectaculoase la 11,7 puncte, de la -14,4 puncte in aprilie.

Cei mai multi dintre paticipantii la studiul realizat de ZEW, realizat in colaborare cu Erste Group, respectiv 43,8%, estimeaza ca situatia economiei romanesti va ramane neschimbata in urmatoarea perioada.

Indicele economiei Europei Centrale si de Est (ECE) pentru urmatoarele sase luni a crescut in iunie cu 14,4 puncte, la 20,4 puncte.

Evaluarile expertilor privind situatia actuala a economiei ECE a scazut usor fata de mai, cu 0,9 puncte, la 61,3 puncte.

In pofida imbunatatirii perceptiei pentru spatiul ECE, evaluarile individuale ale tarilor din zona s-au inrautatit, ramanand, insa, pozitive in majoritatea tarilor.

Regiunea Europei Centrale si de Est cuprinde Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#criza, #economie, #experti, #financiari, #perspective, #romania , #Romania