Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistemul de navigatie rutiera este functional si in Romania

Sistemul de navigatie rutiera este functional si in Romania

iGO a lansat in Romania doua variante inovative de sisteme de navigatie rutiera: sistemul mobil de navigatie adresat soferilor dar si pietonilor si sistemul fix ce se incorporeaza in computerul de bord al limuzinelor.Primul dintre acestea, numit sistemul portabil iGO, este compus din trei elemente care permit o localizare rapida si facila pe harta, identificand orice punct de pe harta Romaniei.

Aplicatia iGO portabila cuprinde harta Romaniei la scara de 1:10 rutabila si detaliata in amanunt pana la nivel de adresa si numar. A doua componenta a sistemului mobil iGO este PDA-ul (Personal Digital Assistant) cu receptor GPS (Global Positioning System) incorporat, dotat cu o sensibilitate ridicata la receptia semnalului.

A treia componenta a sistemului mobil iGO este suportul cu prindere automata ce permite modificarea pozitiei in autovehicul.

iGO propune pentru limuzine sistemul de navigatie denumit generic NavA�n GO.

Acesta contine pe langa aplicatia iGO cu harta rutabila un dispozitiv cu telecomanda si receptor GPS extern.

Harta Romaniei are implementate in afisaj atat semnele de circulatie cat si limita de viteza legala pentru fiecare din drumurile afisate.

Astfel, aplicatia poate indica in mod sigur cel mai scurt si rapid traseul catre destinatia selectata.

Serviciul ofera indicatii vizuale de ghidare (previzualizarea optima a manevrelor pentru a putea fi observate dintr-o singura privire; previzualizare in metri si in maniera grafica a distantei pana la manevra urmatoare; transfocarea inteligenta a hartii la apropierea de intersectii pentru vizualizarea optima a manevrei).

De asemenea, iGO ofera si indicatii vocale de orientare, anuntand distanta pana la manevra urmatoare, manevra de efectuat efectiv si depasirea vitezei regulamentare de cate ori este cazul.

In Romania, sistemele oferite de iGO acopera in detaliu 8 regiuni (cele mai mari sunt: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Suceava, Constanta), indicand atat numele cat si numerotatia strazilor.

iGO acopera in prezent majoritatea tarilor est-europene.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1099 ori