Silaghi vrea ca in fiecare judet sa fie accesat un program de 1,5 milioane euro din fonduri europene

Joi, 14 Februarie 2008, ora 15:35
1013 citiri

Ministrul pentru IMM -uri, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca doreste ca in fiecare judet din tara sa fie accesat cel putin un program pe fonduri structurale in valoare de 1,5 milioane euro, lucru ce ii va determina si pe restul agentilor economici sa acceseze bani europeni.

"Eu cred foarte mult in puterea exemplului si din acest motiv mi-as dori ca in fiecare judet sa existe minim o intreprindere mica si mijlocie care sa acceseze un program mare, de 1,5 milioane euro. In momentul in care ceilalti concurenti vor vedea ca aceasta a primit atatia bani, cu siguranta vor depune si ei proiecte", a spus, la Sibiu, ministrul pentu IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Ovidiu Silaghi a precizat ca in acest moment modalitatea "stufoasa" de obtinere a banilor este un impediment pentru IMM-uri de a elabora proiecte si accesa banii europeni, dar este convins ca Romania va reusi sa absoarba miliardul de euro destinat cresterii competitivitatii.

"Parerea mea este ca anul acesta vom atrage peste 100 de milioane de euro, iar in urmatorii patru ani intreaga suma de un miliard de euro", a precizat Silaghi. Acesta a mai spus ca pana la sfarsitul lunii februarie va fi finalizat si Ghidul consultantului, astfel incat IMM-urile vor putea depune proiecte pentru obtinerea de fonduri structurale.

Ovidiu Silaghi se afla timp de doua zile, in perioada 14-15 februarie, in judetele Sibiu si Valcea unde va prezenta intreprinzatorilor o serie de solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor prin Programe guvernamentale de promovare a exportului.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.