Sfaturi pentru britanici: Cum sa faceti fata valului de imigranti

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 17:05
1404 citiri
Sfaturi pentru britanici: Cum sa faceti fata valului de imigranti

Ministrii britanici ar trebui sa urmeze niste pasi practici pentru a ajuta serviciile publice sa poata face fata imigrantilor romani si bulgari, alocand mai multe fonduri pentru locuinte, scoli si politie, considera Institutul de cercetare in domeniul politicii publice (IPPR).

Romanii si bulgarii puteau lucra in Marea Britanie doar cu anumite conditii, insa de la 1 ianuarie 2014 aceste restrictii vor fi ridicate.

Astfel, Ministerul de Interne de la Londra a precizat ca vrea sa se lupte cu cei care abuzeaza de libertatea de miscare in interiorul Uniunii Europene si a planuit deja masuri pentru a ingreuna accesul imigrantilor la ajutoarele sociale.

In context, IPPR a spus ca atmosfera de panica ce a cuprins Marea Britanie este mai degraba una simbolica, informeaza BBC.

Institutul arata ca in loc sa alimenteze articolele din presa despre romani si bulgari, oficialii de la Londra ar trebui sa gaseasca solutii pentru cererea de locuinte, care este in crestere, si sa aloce suficente forte de ordine pentru a aplana eventualele conflicte generate de aceasta situatie.

Citeste mai multe despre Sfaturi pentru britanici: Cum sa faceti fata valului de imigranti pe Ziare.com

#migratie Marea Britanie, #Marea Britanie imigranti, #Marea Britanie romani , #Romania