Seful Erste: Romania poate iesi mai rapid decat Ungaria din criza

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 23:45
1388 citiri
Seful Erste: Romania poate iesi mai rapid decat Ungaria din criza

Romania va depasi rapid multe state din regiune daca va rezolva problema transporturilor, inclusiv prin dezvoltarea unor proiecte finantate cu fonduri europene, considera directorul general- presedinte al grupului Erste, Andreas Treichl, potrivit Mediafax. 

"Situatia in Ungaria si Romania este dificila. Cred ca Romania are o sansa mai buna decat Ungaria de a iesi din situatia actuala dificila pentru ca are un avantaj foarte mare multumita datoriei straine foarte reduse si mix-ului mai bun dintre costul muncii - productivitate", a aratat Treichl la o conferinta cu investitorii grupului austriac, organizata la Dubrovnik.

Presedintele Erste considera ca "situatia dezastruoasa" a infrastructurii de transport este factorul care "tine cu adevarat in urma" investitiile si cresterea economica.

"In multe alte segmente economia merge mult mai bine, ceea ce este primul semn al democratiei, ca economia evolueaza indiferent de cat de buni sau slabi sunt politicienii.

Totusi, in transport cred ca este o problema serioasa pentru avantajul real al Romaniei cred ca este sectorul logistic, adica mixul dintre transport si costul muncii si, binenteles, marimea pietei locale", a continuat seful grupului austriac.

Treichl a precizat ca Romania are la dispozitie finantari substantiale, mai multe decat orice alta tara din Europa de Est, dar nu poate executa proiecte si atrage fonduri europene.

"Speram ca se va intampla ceva foarte repede. Daca aceasta problema va fi depasita, atunci Romania poate depasi multe state din regiune foarte rapid", le-a spus Treichl analistilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#erste, #romania, #criza, #transporturi , #Romania