Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SAP Romania, lider pe piata solutiilor IT pentru afaceri

SAP Romania, lider pe piata solutiilor IT pentru afaceri
SAP Romania detine primul loc pe piata solutiilor IT pentru afaceri, cu o cota de vanzari de 28,3 la suta, piata fiind evaluata la peste 45 milioane de dolari.Potrivit unui studiu IDC pentru piata IT pentru afaceri /EAS - Enterprise Aplications Software/, in 2005 vanzarile SAP din licente software si mentenanta au inregistrat, pentru al patrulea an consecutiv, o crestere semnificativa de peste 50 la suta, comparativ cu anul precedent.
"Strategia noastra si-a dovedit inca o data succesul pe termen lung, SAP mentinandu-si pozitia de lider de necontestat si in Romania. Tot mai multi clienti au inteles beneficiile colaborarii cu SAP, precum si avantajele ce decurg din folosirea unor solutii performante si utilizate pe scara larga la nivel mondial", a declarat Valentin Tomsa, Country Manager, SAP Romania.

SAP a avut o crestere importanta si in zona companiilor mici si mijlocii, segment care a cunoscut o dezvoltare peste media pietei EAS in Romania. De altfel, la nivelul intregii piete, segmentul companiilor medii s-a clasat pe locul doi cu peste 27,3 la suta din vanzarile de aplicatii pentru afaceri, in crestere fata de anii trecuti.

Totodata, pe piata din Romania aplicatiile cheie de management al resurselor intreprinderii, cum ar fi modulele financiare, cele de resurse umane, payroll, achizitii si procesare comenzi (ERM - Enterprise Resource Management) au fost in continuare cele mai bine vandute.

In 2005, piata EAS a atins valoarea de 45,07 milioane dolari, reprezentand o crestere anuala de 27,45 la suta, de la 35,36 milioane dolari in anul 2004.

Studiul IDC preconizeaza ca piata EAS va continua sa creasca pana in 2009 cu o rata anuala medie de 19,7 la suta, influentata de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, dezvoltarea economica generala, cresterea pietei IT, precum si de intrarile de investitii straine si proiectele de modernizare a infrastructurii publice.
SAP este liderul mondial in furnizarea de aplicatii software pentru afaceri. Astazi, SAP are peste 34 600 de clienti in mai mult de 120 de tari.

Aplicatiile SAP sunt proiectate atat pentru companiile medii cat si pentru organizatiile globale. Cu ajutorul platformei tehnologice de aplicatii si integrare SAP NetWeaver, aplicatiile SAP permit companiilor din intreaga lume sa isi imbunatateasca relatiile cu clientii si partenerii, sa isi eficientizeze activitatea si sa obtina avantaje semnificative in cadrul intregii organizatii.

Procesele cheie dintr-un numar variat de industrii sunt cuprinse in functionalitatile oferite de cele peste 25 de aplicatii adaptate pentru domenii de afaceri. Cu subsidiare in peste 50 de tari, compania este listata la burse precum Bursa din Frankfurt sau NYSE, cu simbolul "SAP".Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 876 ori