Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Salam de mase

Salam de mase

Romanii raman mari consumatori de salam, produs care reprezinta aproape jumatate din vanzarile inregistrate pe piata de mezeluri. Gusturile romanilor nu se vor schimba nici in urmatorii ani, dar ei vor consuma mai multe specialitati si mai putin parizer.

Romanii au mancat anul trecut peste 83.000de tone de salam, 42.500 de tone de carnati si crenvursti, 30.417 tone deparizer, potrivit unui studiu realizat de compania de audit MEMRB pe piata demezeluri din Romania.

 

Salamul a fost preferat anul trecut deconsumatorii romani in detrimentul parizerului si suncii.

 

Gustul ramane

 

Circa 40% din vanzarile realizate lanivelul pietei de mezeluri au fost acoperite de diferite marci de salam.

 

Reprezentantii Caroli Foods, al doilea mareproducator de mezeluri din Romania dupacota de piata, consideracapreferinteleculinare ale romanilor in ceea ce priveste mezelurile nu se vor schimbasemnificativ in urmatorii doi ani: salamul va fi in continuare mezelul preferatal romanilor.

 

Diferenta dintre Romania si tarile europenein ceea ce priveste consumul de mezeluri pe cap de locuitor este de circa 23%,ceea ce aratacapiata din Romania oferaincaposibilitati reale de crestere.

 

Consumatorul are de unde alege

 

Producatoriii de mezeluri au livrat anultrecut pe piata din Romania circa 203.000 tone de mezeluri. Anul acesta,potrivit unui studiu intern al Caroli Foods, volumul vanzarilor, la nivelul pietei,va creste fatade 2007 cu circa 6%.

 

In 2010, in magazinele romanesti se vorafla peste 223.000 de tone de mezeluri, cu circa 26% mai mult, comparativ cu2006. Valoarea pietei romanesti de mezeluri, estimatala sfarsitul lui 2007 lacirca 800 de milioane de euro, va cunoaste un ritm de crestere mult maiaccelerat, ajungand in 2010 la circa 950 de milioane de euro.

 

„Piata mezelurilor este dinamicasicompetitiva. Cresterile nu mai sunt la fel de spectaculoase ca in alti ani,sunt mai multe companii, optiunile pentru consumator sunt mai diverse“, adeclarat ieri Haluk Akdemir, director general al Caroli Foods.

 

Directorul Caroli a adaugat ca, potrivitunui studiu intern realizat de compania sa, valoarea pietei a crescut in primultrimestru al anului cu aproximativ 21% comparativ cu 2006, in timp ce firma pecare o conduce a inregistrat o crestere de 30%.

 

INCERCARE

 

Mezelurile se scumpesc

 

Romanii vor plati in acest an cu panala 10%mai mult pentru mezeluri, potrivit lui Haluk Akdemir, director general alCaroli Foods. Majorarea preturilor este determinatade cresterea accelerataacosturilor totale de productie, care vor fi la finalul anului cu circa 20% maimari fatade decembrie anul trecut. Potrivit lui Haluk Akdemir, nu mai esteieftin safaci afaceri in Romania, din cauza cresterii continue a cheltuielilorcu forta de munca, a serviciilor scumpe si a majorarii preturilor la materiaprima. Directorul general al firmei Caroli Foods a declarat ca, anual, investitiilein productie si tehnologie pot ajunge panala 1 milion de euro. Caroli Foods detineo cotade piatade 10,3%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4097 ori