Romanii sunt refuzati masiv si la creditul "la botul calului''

Luni, 23 Martie 2009, ora 10:23
1108 citiri
Romanii sunt refuzati masiv si la creditul "la botul calului''

Aproximativ jumatate dintre cererile primite de Provident Financial, una dintre institutiile care acorda imprumut doar cu o adeverinta de venit si o copie dupa actul de identitate, au fost refuzate anul trecut.

"Scopul Provident Financial Romania a fost dintotdeauna sa ofere produse financiare simple si usor de inteles clientilor care isi permit sa le restituie. Aproximativ jumatate din solicitarile de credit pe care le primim sunt respinse in urma analizei bonitatii potentialilor clienti, un nivel similar cu cel de anul trecut", spun reprezentantii companiei.

Chiar daca creditul este usor de accesat, produsele sunt foarte scumpe, astfel ca Dobanda Anuala Efectiva ar ajunge undeva la peste 100% pe an. Ratele Provident se platesc insa saptamanal, iar perioada de acordare cel mai utilizata este de 39 de saptamani.

O alta particularitate a acestui sistem de imprumut consta in faptul ca returnarea anticipata nu aduce de la sine costuri suplimentare, ci dimpotriva. "Un solicitant, deja client al nostru, are sanse mai mari sa obtina o suma consistenta daca se dovedeste ca rambursase anticipat un imprumut. Nu exista costuri suplimentare, chiar oferim bonusuri celor care aleg sa ramburseze anticipat imprumutul", spun reprezentantii Provident.

#cereri, # credit, # dobanzi, # rate, # provident , #Romania