Romanii prefera sa isi asigure viata decat conturile bancare

Marti, 23 Iunie 2009, ora 14:05
978 citiri
Romanii prefera sa isi asigure viata decat conturile bancare

Peste jumatate din romani prefera serviciile companiilor de asigurari pentru protectia financiara personala, a bunurilor sau pentru pensii private obligatorii sau facultative, in detrimentul celor bancare, reiese dintr-un studiu realizat de Henley Centre Headlight Vision pentru Aviva.

Pentru asigurari de viata sau de bunuri, peste 62% dintre romani ar alege serviciile oferite de companiile de asigurari in detrimentul celor bancare, potrivit studiului realizat la sfarsitul anului 2008, potrivit Mediafax.

Acelasi lucru se intampla si in cazul pensiilor private obligatorii sau facultative, in cazul carora 53% dintre romanii chestionati prefera serviciile oferite de companiile de asigurari si doar 25% ar alege oferta similara a bancilor.

"Dezvoltarea pietei financiare a dus la o oferta bogata de produse si servicii financiare, atat din partea companiilor de asigurari, cat si a bancilor care si-au extins aria de acoperire si pe acest segment. Cu toate acestea, peste jumatate dintre romani au recunoscut ca aleg traditia si experienta companiilor de asigurari pentru siguranta personala, fata de 20% dintre acestia care ar opta pentru bancile cu produse similare pentru asigurari", se arata intr-un comunicat al Aviva Asigurari de Viata.

Cei mai increzatori in serviciile companiilor de asigurari sunt locuitorii din zonele Banat-Crisana-Maramures si Oltenia, unde 78% si, respectiv, 75% din persoanele intervievate au declarat ca ar opta pentru aceste institutii, in timp ce bucurestenii se afla pe ultimul loc, doar 37% alegand asiguratorii.

In ceea ce priveste categoria de varsta, 69% dintre cei care au optat pentru asiguratori au varsta intre 45 si 55 de ani, fiind persoane interesate in mod direct de produsele de asigurari de viata si pensii.

Pe de alta parte, 26% dintre romani au afirmat ca sunt influentati de familie sau prieteni in alegerea companiilor pentru asigurari de viata sau de bunuri.

Notorietatea si traditia companiei in domeniul asigurarilor joaca un rol important pentru 13%, respectiv 12% dintre persoanele intervievate.

Referitor la segmentul de consultanta financiara din partea brokerilor, romanii nu sunt inca obisnuiti sa apeleze la acest tip de serviciu.

Astfel, doar 4% dintre persoanele intervievate ar alege agentiile de brokeri pentru o consiliere in vederea investitiilor, 7% dintre acestia pentru asigurari de viata si 8% daca ar dori sa isi aleaga o pensie.

Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datand din 1696.

In prezent, grupul are 57.000 angajati si 45 milioane de clienti in 27 de tari din intreaga lume. In Romania, Aviva Grup include Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania. 

 

#asigurari, #asiguratori, #aviva, #bancare, #polite, #servicii , #Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9655 RON

-0.0045

1 USD = 4.5555 RON

0.0005
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO