Romanii nu-si mai cumpara case si masini, dar nu renunta la vacanta!

Joi, 04 Martie 2010, ora 15:06
1405 citiri
Romanii nu-si mai cumpara case si masini, dar nu renunta la vacanta!

Romanii intentioneaza sa isi reduca semnificativ cheltuielile in 2010, majoritatea renuntand la achizitia de locuinte, masini, electrocasnice sau mobila, insa nu si la concedii, unul din doi romani propunandu-si sa plece in vacanta, conform unui studiu realizat de compania de cercetare 360insights. 

Studiul este reprezenativ la nivel urban, a fost realizat in februarie, pe un esantion de 800 de persoane, femei si barbati, intre 16 si 64 de ani.

"Romanii din mediul urban privesc cu retinere anul 2010 si nu planuiesc sa faca prea multe investitii majore.

Astfel, pe lista lor de chetuieli pentru acest an nu apar locuintele, precum nici cumpararea unui automobil.

Nici macar electronicele, electrocasnicele sau mobila nu sunt de mare interes.

Totusi, chibzuinta apare intr-o masura mai mica atunci cand vine vorba de concediul de odihna (...).

Astfel, unul din doi romani spun ca nu isi vor refuza un concediu de odihna in acest an", se arata in studiul citat de Mediafax.

Dintre cei chestionati, 7% au raspuns ca intentioneaza sa isi cumpere o locuinta in 2010, 8% un automobil si 15% electrocasnice sau mobila.

Potrivit sursei citate, dintre cei care intentioneaza sa mearga in vacanta, cinci din zece s-au hotarat sa apeleze la turismul local, trei din zece afirma ca se vor orienta spre destinatii din afara granitelor, iar restul de doi din zece doresc sa-si petreaca atat o vacanta in Romania, cat si una in strainatate.

"Printre cei care tin neaparat sa isi ia cateva zile libere se numara in principal persoanele cu nivel inalt de educatie si venit, care isi permit luxul unei pauze de relaxare, pe cand cei cu venituri mici declara mai degraba ca vor renunta anul acesta la aceasta cheltuiala.

Indiferent insa de venit, cei care nu concep sa isi amane vacanta sunt tinerii pana in 24 ani", declara Manuela Danila, Senior Researcher in cadrul 360insights.

Unul din patru romani intentioneaza sa-si schimbe slujba

Pe de alta parte, aproape unul din patru romani spun ca intentioneaza sa isi schimbe locul de munca in acest an, pentru unul mai bun, printre acestia numarandu-se in mare parte persoanele cu venituri mici.

Totodata, 8% dintre romanii din mediul urban intentioneaza sa ia un imprumut bancar in decursul lui 2010, urmand sa se orienteze in mare parte spre credite ce vizeaza sume modice, pentru nevoi personale si in foarte mica masura catre finantari imobiliare sau ipotecare.

Studiul a fost realizat de catre 360insights, companie de servicii integrate de cercetare si consultanta de marketing.

Rezultate au fost obtinute pe baza centralizarii raspunsurilor a 800 de persoane, femei si barbati, intre 16 si 64 de ani, din mediul urban, date culese in luna februarie a acestui an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani, # case, # masini, # vacanta , #Romania