Romanii, innebuniti dupa aer conditionat

Luni, 25 Iulie 2011, ora 11:09
1307 citiri
Romanii, innebuniti dupa aer conditionat

Firmele distribuitoare de aparate de aer conditionat se "plang" ca deja au ramas cu stocurile goale. Piata, estimata la 130 de milioane de euro, este in plina crestere, doar 30-50% avand astfel de aparate in case.

Aparatele inventate in 1902 au intrat in Romania abia dupa 1990, in acest moment procentul de gospodarii dotale cu dispozitive de aer conditionat fiind de aproximativ 40%, dupa cum scrie Gandul.

Anul 2007 a marcat boomul acestei piete, strans legata de evolutia pietei imobiliare, cheltuindu-se atunci 65 de milioane de euro pe astfel de aparate.

In 2010, romanii au dat 120-130 de milioane de euro pe dispozitive de aer conditionat, iar anul acesta vendorii se plang ca au ramas cu magazinele goale.

"Este disperare. Am vandut tot. Am livrat 4.000 de sisteme de aer conditionat, acum vindem ce mai avem "in curte".

Sunt aparate importate, produse in Egipt. Au un pret de 750 lei. Vremea a tinut cu noi anul acesta, fata de anul trecut", a declarat Despina Stoian, director de vanzari de la Frigotehnica.

In 2011, preturile au scazut cu 10-15% fata de anul trecut, multi dintre comercianti oferind discounturi de 20-30% la aparatele de climatizare.

In general, peste 80% dintre aparatele de aer conditionat sunt vandute in sezonul cald.

Tot mai mulți angajați se întorc la birou. Mai mult de jumătate se prezintă acum fizic la muncă, spun analiștii din imobiliare
Tot mai mulți angajați se întorc la birou. Mai mult de jumătate se prezintă acum fizic la muncă, spun analiștii din imobiliare
După pandemia de Covid-19, foarte mulți angajatori au păstrat un sistem de muncă de acasă, care s-a transformat într-un sistem hibrid. De la an la an, tot mai mulți angajați revin la birou,...
#aer conditionat, #piata imobiliara, #imobiliare, #frigotehnica , #Romania