Romanii inca vor credite de la banci

Luni, 30 Martie 2009, ora 13:48
1256 citiri
Romanii inca vor credite de la banci

Aproape 90% dintre romanii intervievati de companiei de cercetare Daedalus vor sa mearga la banca pentru contractarea unui imprumut si 80 la suta vor recurge la rate pentru a-si cumpara un bun de folosinta indelungata. Mai putin de un sfert din populatia interviavata a declarat insa ca va cumpara produse in rate, dar mai ieftine, potrivit Business Standard.

Desi foarte multi romani vor credit, doar 11% intentioneaza sa cumpere o locuinta sau un teren in 2009 iar 14% vor sa-si depuna banii al un fond privat de pensii.

Intervievati nu uita totusi ca este criza si vor sa economiseasca: 21% vor cumpara produse mai ieftine, 17% vor vorbi mai putin la telefon si tot 17% vor merge mai putin cu autoturismul propriu.

Desi trag de fiecare leut, pentru alte cheltuieli, 47% dintre cei chestionati vor un concediu in strainatate si 30% nu vor renunta la concediul in tara.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown, pe un esantion de 1003 persoane si are o eroare maxima admisa de plus minus 3 la suta.

 

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#banca, #credite, #economii, #imprumuturi, #rate, #romani, #vacante , #Romania