Romanii "fug" de OMG-uri?

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 23:00
1587 citiri
Romanii "fug" de OMG-uri?

Trei sferturi dintre romani, mai exact 74%, care stiu ce inseamna organismele modificate genetic (OMG), ar alege sa nu consume produsele alimentare asociate acestora, daca pe eticheta ar fi mentionata prezenta OMG, se arata intr-un sondaj realizat de Greenpeace. 

76% dintre cei aflati in cunostinta de cauza considera ca Guvernul Romaniei trebuie sa interzica introducerea culturilor de OMG pe teritoriul Romaniei, iar 74% considera ca introducerea acestor culturi in tara va pune in pericol atat sanatatea populatiei, cat si mediul natural.

Sondajul mai arata ca doar 32% dintre romani considera ca sunt bine informati in privinta OMG-urilor, in timp ce 65% declara ca sunt slab informati.

"Valorile rezultate arata foarte clar ca interesul marilor producatori de seminte OMG difera complet de cel al populatiei. Romanii nu doresc introducerea OMG in tara si indiferent de presiunile venite din partea acestor giganti mondiali, Ministerul Agriculturii trebuie sa ramana de partea noastra, a cetatenilor.

Romania nu trebuie sa devina un cultivator de organisme modificate genetic", a declarat Ionut Cepraga, Coordonator de campanii in cadrul Greenpeace Romania. 

Citeste continuarea pe Ziare.com

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#organisme modificate genetic, #omg, #greenpeace, #romani, #mancare, #alimente , #Romania