Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania vrea standarde unice pentru hotelurile europene

Romania vrea standarde unice pentru hotelurile europene

Romania va initia discutii cu mai multe state membre ale Uniunii Europene, pentru elaborarea unei directive in ceea ce priveste clasificarea unitara a unitatilor de cazare. Secretarul de stat in Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, Lucia Morariu, a declarat vineri ca au existat deja discutii cu specialisti si factori de decizie din Ungaria si Italia pe aceasta tema, deoarece turistii straini se asteapta ca standardele de cazare sa fie clasificate uniform in UE, informeaza NewsIn. "La acest moment, in Uniunea Europeana, nu exista un sistem de clasificare unitar, pe stele sau margarete, in domeniul pensiunilor. Nu intamplator, pentru ca, sigur, tarile care sunt membre fondatoare ale Uniunii au niste sisteme care functioneaza intr-un anume mod.


La nivelul conditiilor de baza este foarte important sa avem niste standarde comune, pentru ca turistii cer, din ce in ce mai mult, operatorilor care ii trimit in vacante sa stie ca o unitate turistica, un hotel sau o pensiune, care are un anumite standard intr-o anumita tara sa aiba un standard asemanator si in alta tara", a declarat Morariu.


Aceasta a mai spus ca la nivelul UE exista diferente si in ceea ce priveste organismele care stabilesc clasificarea unitatilor de cazare, in acest sens impunandu-se ca decizia de clasificare sa apartina unei singure institutii, pentru a evita diferente inre regiunile aceleasi tari. Lucia Morariu a mai declarat ca specialistii romani si ungari in turism au convenit in cadrul sedintei mixte de joi de la Gyula ca pana la urmatoarea intalnire sa schiteze proiectul de directiva.


"Romania poate deveni un initiator al acestui proiect, astfel incat sa reusim, la nivelul UE, sa avem un ghid in acest sens. Pe baza unui proiect pe care sa il inaintam organismului specializat de la nivelul Comisiei Europene sa purtam discutii cu ei, astfel incat sa intre in negocieri si sa se transforme in, sa zicem asa, directiva in acest domeniu", a mai spus Morariu.


Secretarul de stat a mai subliniat ca, prin faptul ca turismul nu este un domeniu bine reglementat la nivelul Uniunii Europene, Romania se poate impune in acest domeniu, prin initiative concrete dublat de un produs turistic modern.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori