Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania va fi invadata de ''harburi'', dupa aderare

Romania va fi invadata de ''harburi'', dupa aderare

Aproximativ 500.000 de autovehicule second-hand, multe vechi si poluante, ar putea fi importate in Romania in anul 2007Singura speranta este ca autoritiatile sa se implice si sa ia masuri in acest sens, apreciaza vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Nicolas Ianculescu.

Dupa aderarea Romaniei, masinile rulate inmatriculate deja in Uniunea Europeana vor putea fi importate fara nici o restrictie tehnica. In Polonia, unde nu au fost luate masuri preventive, au intrat intr-un singur an 1,3 milioane de masini de ocazie, la un pret mediu de ... 260 de euro, circa 80 la suta dintre acestea avand o vechime de peste 13 ani.

Reprezentantii APIA estimeaza ca cele mai multe masini de ocazie care vor fi importate in Romania vor avea o vechime de 10-14 ani, deci foarte poluante si oferind putine dotari privind siguranta rutiera, iar unele vor fi chiar adevarate "harburi", aduse pentru dezmembrare si piese de schimb, care la randul lor pun in pericol siguranta in trafic.

Potrivit lui Ianculescu, daca autoritatile romane vor actiona in acest sens, precum Ungaria sau Cehia, care au luat din timp masuri de natura tehnica sau fiscala, importurile de masini second-hand se vor cifra in 2007 la circa 150.000 de unitati, respectiv de doua ori mai mult decat nivelul inregistrat in 2005.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori