Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania - ultimul loc in ECE in privinta perspectivelor economice

Romania - ultimul loc in ECE in privinta perspectivelor economice

Asteptarile expertilor financiari privind perspectivele economiei Romaniei in urmatoarele sase luni au scazut cu 4,5 puncte in luna octombrie, la 25,5 puncte, minimul din Europa Centrala si de Est, potrivit unui studiu al institutului german ZEW.

Evaluarea situatiei economice actuale din Romania este, de asemenea, cea mai precauta din regiune, dupa o scadere de 17,9 puncte, la -70,8 puncte in luna octombrie, se arata intr-un comunicat al ZEW, informeaza Mediafax.


In pofida estimarilor pesimiste privind economia, specialistii au apreciat pozitiv piata de capital romaneasca.


Aprecierile expertilor consultati de ZEW privind evolutia indicelui BET al pietei de capital romanesti au crescut cu 1,25 puncte, la 20 de puncte in octombrie, maximul din Europa Centrala si de Est.


Analistii au apreciat climatul economic din Europa Centrala si de Est in urmatoarele sase luni cu 50,9 puncte, in crestere cu 12,1 puncte fata de luna trecuta, in timp ce perceptia situatiei actuale a scazut cu 9,3 puncte, la -56,6 puncte.


O majoritate clara de 54,7% din specialistii inclusi in sondajul realizat de ZEW, in cooperare cu grupul financiar Erste, se asteapta la o recuperare economica in urmatoarele sase luni, doar 3,8% prognozand o evolutie negativa.


Asteptarile privind economia zonei euro in urmatoarele sase luni au urcat cu 11,9 puncte, la 56,6 puncte.


Aprecierile privind situatia prezenta a economiei au scazut in octombrie cu 6,5 puncte, la 43,4 puncte.


Institutul ZEW a analizat mai multe state din Europa Centrala si de Est, respectiv Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1355 ori
Citeste mai multe desprecapital economie piata romania situatie