Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania trebuie sa remedieze problemele din agricultura in 30 de zile

Romania trebuie sa remedieze problemele din agricultura in 30 de zile

Conform NewsIn, Comisia Europeana a decis sa-i acorde Romaniei o luna, timp in care trebuie sa-si rezolve problemele avute la sistemul de plati din agricultura, riscand,in caz contrar, sa i se reduca din subventii.

"Comisia Europeana i-a scris Romaniei pentru a o informa ca risca reducerea a 25 de procente din platile pentru agricultura, daca nu poate rezolva o serie de neajusuri grave in sistemul sau de administrare si control financiar", se specifica intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Comisia aadaugat ca Bulgaria, care a aderat la UE impreuna cu Romania, la 1 ianuarie 2007, nu se confrunta cu posibilitatea reducerii platilor pentru agricultura, pentru ca si-a implementat un sistem de plati operational.

Conformtratatului de aderare al celor doua tari, UE poate retine un sfert din platile sale acordate direct agricultorilor, care ar trebui sa inceapa la 1 decembrie si sa creasca de la 202 milioane de euro anul viitor la 492 de milioane de euro in 2013 in cazul Romaniei.

Comisia a spus ca Romania trebuie sa-si puna la punct in decurs de o luna baza de date computerizata referitoare la animale si sa adune mai multe informatii exacte despre marimea terenurilor detinute de fermieri individuali, intrucat sistemul de identificare nu a functionat.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 891 ori