Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si Voestalpine au semnat miercuri un Memorandum de Intelegere

Romania si Voestalpine au semnat miercuri un Memorandum de Intelegere

Guvernul Romaniei si compania Voestalpine, reprezentata de presedintele Consiliului de Conducere, Wolfgang Eder, au semnat miercuri un memorandum de intelegere ce stabileste cadrul de lucru si responsabilitatile mutuale pentru investitia de care ar putea beneficia Romania. Potrivt celor doua parti, Guvernul Romaniei, reprezentat de Premierul Calin Popescu Tariceanu, si Voestalpine Stahl GmbH, reprezentata de presedintele Consiliului de Conducere, Wolfgang Eder, negocierile asupra memorandumului cu privire la posibila constructie a unei noi otelarii la Marea Neagra s-au incheiat cu succes, iar asistenta juridica pentru Voestalpine a fost asigurata de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.


"Stim ca trebuie sa facem o evaluare finala pentru toate cele patru locatii pe care le-am vizitat in ultimele luni. Pentru a putea construi in Romania avem nevoie de 6 km patrati de teren si trebuie sa stim cantitatea emisiilor de CO2 in Uniunea Europeana, reglementata in 2013. Emisiile de CO2 vor conta foarte mult daca vom construi in UE sau in afara ei", a declarat presedintele Consiliului de Conducere al Voestalpine Stahl GmbH, Wolfgang Eder


Acesta a mai spus ca industia otelului nu a fost afectata pana acum desi a trecut mai bine de un an si jumatate de la inceputul crizei financiare. "In cel mai rau caz ne vom amana proiectele, dar nu cred ca va fi cazul", a mai spus Wolfgang Eder.


In prezent, Voestalpine evalueaza patru locatii diferite pentru noua otelarie, in patru tari (Romania, Bulgaria, Turcia si Ucraina). O decizie finala ar putea fi luata pana la sfarsitul lui 2008, pe baza studiilor de fezabilitate efectuate. In Linz, Austria, Voestalpine gestioneaza cea mai eficienta otelarie din punct de vedere energetic, care beneficiaza de cele mai inalte standarde de protectia mediului inconjurator din Europa, evaluand in prezent posibilitatea construirii unei fabrici similare in zona Marii Negre, cu o capacitate anuala de productie de 5 milioane de tone de otel. Noua fabrica ar utiliza cea mai avansata tehnologie si ar fi construita dupa aceleasi standarde de mediu ca cea din Linz.


Grupul Voestalpineare venituri care depasesc 10 miliarde de euro si peste 40.000 de angajati in intreaga lume, mai mult de jumatate din acest numar, in afara Austriei. Grupul este format din 360 de companii de productie si vanzari aflate in peste 60 de tari. Prin produsele sale de foi de otel de cea mai inalta calitate, Voestalpine este unul din partenerii de top din Europa pentru industria de masini, electrocasnice si cea energetica. In plus, Voestalpine este lider mondial pe piata tehnologiei si instrumentelor de otel si numarul 1 in Europa in productia de sine si categorii speciale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1261 ori