Romania si Bulgaria vor cere Greciei compensatii din cauza blocarii punctelor vamale

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 11:51
1044 citiri
Romania si Bulgaria vor cere Greciei compensatii din cauza blocarii punctelor vamale

Romania si Bulgaria vor solicita compensatii din partea Greciei pentru pierderile suferite din cauza blocarii punctelor vamale elene de catre fermieri, anunta ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naidenov, citat de editia online a publicatiei Standart News. 

Bulgaria si Romania au initiat proceduri impotriva Greciei, in cadrul Comisiei Europene, din cauza nerespectarii reglementarilor referitoare la tranzitul persoanelor si marfurilor", precizeaza Miroslav Naidenov, citat de Mediafax.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, a cerut Guvernului de la Atena sa ia masuri urgente pentru a permite tranzitul liber al vehiculelor intre Bulgaria si Grecia.

Potrivit lui Verheugen, obstructionarea traficului de persoane si marfuri reprezinta o incalcare a reglementarilor europene.

"Am cerut Guvernului Greciei sa ia masuri urgente pentru reluarea tranzitului bunurilor, conform reglementarilor Uniunii Europene", a declarat Verheugen.

Intr-o scrisoare oficiala, vicepresedintele CE i-a informat pe ministrii Agriculturii din Bulgaria si Romania despre solicitarea adresata Greciei.

Potrivit Guvernului de la Sofia, pierderile suferite de Bulgaria din cauza protestelor la punctele de frontiera elene se ridica la cel putin 12,7 milioane de euro, mai precis trei milioane de euro pe zi. 

#romania, # bulgaria, # grecia, # compensatii, # puncte, # vamale , #Romania