Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania risca sa piarda 10 milioane euro

Romania risca sa piarda 10 milioane euro

Romania risca sa piarda 41,9 milioane de lei (peste 10 milioane euro) din fonduri europene de preaderare, bani acordati prin programele PHARE, ISPA si SAPARD, din cauza licitatiilor intarziate, a lipsei de bani pentru cofinantarea proiectelor si a calitatii slabe a lucrarilor incepute.

Contractele finantate din fondurile europene de preaderare pentru care este posibil ca banii sa fie blocati au fost incheiate pentru reabilitari de drumuri judetene, extinderea sistemelor de alimentare cu apa si de gestionare a deseurilor, precum si a retelelor de energie electrica, modernizarea strazilor, dezvoltarea serviciilor turistice, se arata intr-un document guvernamental citat de Mediafax.

Problemele indicate in realizarea contractelor, incheiate la nivelul tuturor judetelor, sunt nerespectarea de catre constructori a clauzelor contractuale, nefinalizarea la timp a proiectelor tehnice, majorarea cheltuielilor neeligibile, lucrari neincepute, desi termenul de predare expira in perioada imediat urmatoare, sau executate in proportie de doar 20%, lipsa resurselor proprii pentru cofinantare si licitatii intarziate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1081 ori
Citeste mai multe despreromania fonduri phare ue