Romania, recomandata investitorilor de seful Templeton Emerging Markets

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 11:24
1100 citiri
Romania, recomandata investitorilor de seful Templeton Emerging Markets

Pietele de frontiera din Europa de Est, cum ar fi Romania, ofera cea mai buna valoare existenta, a declarat vineri la Varsovia presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, intr-un interviu acordat CNBC.

"Pietele de frontiera, care includ unele tari din Europa de Est, cum ar fi Romania - cum am avut Slovenia si Slovacia, toate aceste tari sunt foarte interesante din punctul de vedere privind piata de frontiera. Si desigur si Africa, unde se intampla multe lucruri, datorita cresterii", a afirmat Mobius.

Aceasta a adaugat ca pe pietele mai dezvoltate din Europa de Est, cum ar fi Polonia, cresterea a incetinit, din cauza efectelor recesiunii cu care se confrunta zona euro.

"Mergand mai departe, cred ca aceste state se redreseaza foarte bine. Multe din sentimentele negative privind economia si pietele au fost ca rezultat a aceea ce s-a intamplat in Europa Occidentala. Cred ca increderea se va schimba si nu uitati, aceste state inca trec printr-un proces important de reforma, care nu s-a incheiat", sustine seful Templeton Emerging Markets Group.

Acesta a subliniat si oportunitatile pe care le ofera Rusia, care este "intr-adevar o enigma acum, deoarece este atat de ieftina din punctul de vedere al valorii estimate si este extrem de tentanta. In acelasi timp, vrem sa vedem niste imbunatatiri in guvernanta corporativa. Acum, daca asta se intampla, si cred ca se va intampla exista o oportunitate semnificativa in Rusia", a declarat Mobius.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recomandari investitii Romania, #investitii piete emergente, #recomandari Mobius Romania , #Romania