Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, premiata: "Cel mai bun emitent suveran in 2013"

Romania, premiata: "Cel mai bun emitent suveran in 2013"


Romania a primit premiul 'Cel mai bun emitent suveran in 2013' acordat de catre revista EMEA Finance, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Finantelor Publice.

"Acordarea acestui premiu reflecta activitatea sustinuta a Romaniei din anul 2013, in calitate de emitent suveran pe pietele externe de capital, cand Romania, prin Ministerul Finantelor Publice, a atras de pe piata externa 3,1 miliarde de euro echivalent, respectiv 2 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari, aceste sume asigurand 19,5% din necesarul de finantare a administratiei publice centrale", se precizeaza in comunicatul Finantelor.

Nivelul scazut al costului mediu si nivelul ridicat de suprasubscriere, in conditiile unei participari diversificate, atat institutionale cat si geografice a bazei de investitori, la toate tranzactiile realizate de Romania in 2013 pe pietele internationale de capital, demonstreaza credibilitatea de care s-a bucurat pe plan extern Romania, urmare a politicilor economice actuale si a aprecierii pozitive privind evolutia consolidarii fiscale si a reformelor structurale.

Revista EMEA Finance este o publicatie independenta care trateaza subiecte ce privesc comunitatea financiara din regiunea EMEA (statele emergente din Europa, Orientul Mijlociu si Africa) si abordeaza activitatile, provocarile si oportunitatile din aceasta regiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1192 ori