Romania nu poate adera la Schengen in "acest stadiu"

Joi, 10 Februarie 2011, ora 00:09
1842 citiri
Romania nu poate adera la Schengen in "acest stadiu"

Olanda a apreciat miercuri ca Romania si Bulgaria nu pot adera la spatiul Schengen in "acest stadiu", alaturandu-se astfel pozitiilor exprimate anterior de Franta si Germania, informeaza Mediafax. 

"Suntem de acord cu Franta, Germania, Finlanda si alte tari pentru a spune ca Romania si Bulgaria nu pot, in acest stadiu, sa adere la spatiul Schengen", a declarat ministrul olandez al Afacerilor Europene, Ben Knapen, in cadrul unei conferinte de presa, la Paris, la finalul unei intrevederi cu omologul sau francez, Laurent Wauquiez.

"Potrivit rapoartelor redactate de Comisie, prea multe puncte sunt deficiente pentru ca Romania si Bulgaria sa poata adera la spatiul Schengen (...).

Am decis sa lucram la definirea unui ansamblu de criterii de respectat si, pornind de aici, sa punem la punct o foaie de parcurs pentru aderarea la spatiul Schengen", a continuat ministrul.

La randul sau, Laurent Wauquiez a refuzat ideea unui "calendar" cu "date artificiale".

"Da, Romania si Bulgaria au vocatia de a intra in spatiul Schengen, au depus eforturi imense pentru a ameliora eficacitatea la frontiere, lupta impotriva coruptiei, sistemul judiciar (...), dar criteriile nu sunt indeplinite", a afirmat el, in conditiile in care relatiile dintre Paris si Bucuresti s-au racit din cauza acestui dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spatiu schegen, #romania, #bulgaria, #aderare schengen , #Romania