Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania: locul 16 intre cele mai tentante tari pentru investitii

Romania: locul 16 intre cele mai tentante tari pentru investitii

Romania ocupa locul 16 intre cele mai atractive 25 de destinatii pentru investitii straine din lume, inaintea Cehiei sau Rusiei, potrivit unui studiu al firmei de consultanta A.T. Kearney privind perceptia directorilor celor mai mari companii din lume.

China este considerata cea mai buna tinta pentru investitii, la fel ca si in 2007, iar urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Statele Unite si India, potivit editiei din 2010 a Indicelui Increderii privind Investitiile Straine Directe. A.T. Kearney foloseste pentru comparatie un studiu din 2007, in care Romania nu a fost inclusa printre cele mai atractive 25 de economii.

Top zece este completat de Brazilia(locul 4), Germania (5), Polonia (6), Australia (7), Mexic (8), Canada (9) si Marea Britanie (10). Din Europa au fost incluse si Franta (13), Cehia (17), Rusia (18), sau Turcia (23).

Investitiile straine directe din 2011 vor ramane, probabil, la un nivel scazut, se arata in studiul A.T. Kearney. Directorii de companii consultati sunt precauti privind realizarea investitiilor in actualul climat economic si se asteapta ca revenirea economiei mondiale sa nu aiba loc mai devreme de 2011.

Jumatate din companiile consultate au afirmat ca amana investitii ca rezultat al incertitudinilor de pe piata si a dificultatilor in obtinerea de finantare. Companiile consultate contribuie la Produsul Intern Brut mondial cu 2.000 de miliarde de dolari.

Perceptia fata de statele cu economii dezvoltate a crescut pentru 2011, intrucat investitorii urmaresc siguranta, noteaza specialistii A.T. Kearney. "Companiile cauta antidotul nesigurantei si vor din ce in ce mai mult sa investeasca in «strainatatea apropiata»", a declarat Paul A. Laudicina, presedinte si director operational al A.T. Kearney.

Din directorii consultati, 72% considera ca regiunea Asia-Pacific va scoate lumea din criza, in timp ce doar 15% se bazeaza pe America de Nord si 6% pe Europa. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1477 ori
Citeste mai multe despreromania investitii top china companii