Romania: locul 16 intre cele mai tentante tari pentru investitii

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 22:57
1487 citiri
Romania: locul 16 intre cele mai tentante tari pentru investitii

Romania ocupa locul 16 intre cele mai atractive 25 de destinatii pentru investitii straine din lume, inaintea Cehiei sau Rusiei, potrivit unui studiu al firmei de consultanta A.T. Kearney privind perceptia directorilor celor mai mari companii din lume.

China este considerata cea mai buna tinta pentru investitii, la fel ca si in 2007, iar urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Statele Unite si India, potivit editiei din 2010 a Indicelui Increderii privind Investitiile Straine Directe. A.T. Kearney foloseste pentru comparatie un studiu din 2007, in care Romania nu a fost inclusa printre cele mai atractive 25 de economii.

Top zece este completat de Brazilia (locul 4), Germania (5), Polonia (6), Australia (7), Mexic (8), Canada (9) si Marea Britanie (10). Din Europa au fost incluse si Franta (13), Cehia (17), Rusia (18), sau Turcia (23).

Investitiile straine directe din 2011 vor ramane, probabil, la un nivel scazut, se arata in studiul A.T. Kearney. Directorii de companii consultati sunt precauti privind realizarea investitiilor in actualul climat economic si se asteapta ca revenirea economiei mondiale sa nu aiba loc mai devreme de 2011.

Jumatate din companiile consultate au afirmat ca amana investitii ca rezultat al incertitudinilor de pe piata si a dificultatilor in obtinerea de finantare. Companiile consultate contribuie la Produsul Intern Brut mondial cu 2.000 de miliarde de dolari.

Perceptia fata de statele cu economii dezvoltate a crescut pentru 2011, intrucat investitorii urmaresc siguranta, noteaza specialistii A.T. Kearney. "Companiile cauta antidotul nesigurantei si vor din ce in ce mai mult sa investeasca in «strainatatea apropiata»", a declarat Paul A. Laudicina, presedinte si director operational al A.T. Kearney.

Din directorii consultati, 72% considera ca regiunea Asia-Pacific va scoate lumea din criza, in timp ce doar 15% se bazeaza pe America de Nord si 6% pe Europa. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#romania, #investitii, #top, #china, #companii , #Romania