Romania, in top 10 cele mai riscante economii din lume

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 23:10
1668 citiri
Romania, in top 10 cele mai riscante economii din lume

Romania se afla in topul celor mai riscante zece economii din lume, pe pozitia a opta, in functie de costul asigurarii datoriilor, potrivit datelor publicate miercuri de compania CMA Data Vision, potrivit Mediafax.

Astfel, prima de risc pentru datoriile Romaniei a atins 410,22 puncte, in timp ce probabilitatea cumulativa de default este de 24,76%.

Prima de risc (credit default swaps) masoara costul asigurarii datoriilor fata de default si determina totodata randamentul cerut de investitorii straini pentru achizitia de titluri suverane.

In plus, CDS-urile influenteaza si costul finantarii externe de catre companii si banci. In urma Romaniei, deci cu un risc mai redus de default, se afla Bulgaria si Portugalia, cu prime de 381,43 puncte, respectiv 316 puncte.

Tara cu cel mai mare risc de intrare in incapacitate de plata este Venezuela, urmata in ordine de Argentina, Grecia, Pakistan, Ucraina, Dubai si Irak.

Credit Market Analysis este membra a CME Group, cea mai mare bursa pentru instrumente derivative din lume, care detine si platforma Nymex, cea mai mare piata de contracte la termen pentru materii prime din lume. 

#romania, #top 10, #economii, #riscante , #Romania