Romania habar n-are sa atraga fonduri europene

Vineri, 20 Martie 2009, ora 12:22
2186 citiri
Romania habar n-are sa atraga fonduri europene

Romania este intr-o situatie catastrofala in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene structurale, a declarat, joi, la Vaslui, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei Razvan Murgeanu.

Prezent la Vaslui pentru a semna un proiect in valoare de peste 23 de milioane de euro, privind reabilitarea si modernizarea unui drum judetean, Murgeanu a atras atentia ca Romania a atras pana in prezent 300 de milioane de euro, dar a contribuit cu 1,3 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

"La intocmirea de proiecte nu avem de ce ne plange, insa la absorbtia fondurilor europene stam catastrofal. Din 40 de proiecte la nivelul Romaniei, doar pentru doua au fost demarate procedurile pentru licitatiile de executie. Noi doar am contribuit, in conditiile in care am virat 1,3 miliarde de euro si am atras 300 de milioane. Asta este adevarul si trebuie sa-l acceptam", a declarat Murgeanu. 

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a adaugat ca se va incerca modificarea Legii 34/2006 privind achizitiile publice "astfel incat lucrurile sa functioneze mult mai usor in privinta organizarii licitatiilor si atribuirea lucrarilor catre executanti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiecte, #fonduri structurale, #europene, #euro, #Romania, #licitatii, #lucrari , #Romania