Romania, Georgia si Azerbaijan, parteneri in domeniul gazelor lichefiate

Duminica, 28 Martie 2010, ora 14:24
1813 citiri
Romania, Georgia si Azerbaijan, parteneri in domeniul gazelor lichefiate

Acordul trilateral dintre Romania, Azerbaijan si Georgia se va semna in aprilie, in Romania, iar prin acesta cele trei tari ar urma sa dezvolte impreuna doua terminale de gaz natural lichefiat (GNL), proiect evaluat intre 4 si 6 miliarde euro,a declarat pentru NewsIn secretarul de stat Tudor Serban.

"In aprilie vor veni la Bucuresti delegatii din cele doua tari, Georgia si Azerbaijan, formate din ministri si echipe din companiile lor energetice. Vizita va avea loc fie intre 10 si 12 aprilie, fie intre 22 si 24 aprilie", a declarat pentru NewsIn secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Tudor Serban.

De asemenea, acesta a precizat ca, dupa semnarea acordului, cele trei parti implicate vor purta negocieri pe tema proiectului viitoarelor doua terminale de GNL, ce urmeaza sa fie construite.

Altfel, secretarul de stat din minister spunea, in luna februarie, ca proiectul se cheama AGRI si ca exista mai multe grupuri interesate de el, "este vorba de banci, fonduri, oameni de afaceri, companii mari".

Interconectorul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania) este destinat transportului gazelor naturale azere in Romania, in stare lichefiata. Proiectul prevede construirea a doua teminale de gaz natural lichefiat, unul pe litoralul georgian al Marii Negre si celalalt la Constanta.

#romania, #georgia, #azerbaijan, #gaze , #Romania