Romania, cel mai redus ritm de crestere a productiei industriale din UE

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 13:27
1035 citiri
Romania, cel mai redus ritm de crestere a productiei industriale din UE

Romania a inregistrat in luna mai cel mai redus ritm de crestere a productiei industriale din UE fata de aceeasi perioada a anului trecut, de numai 2,7%, in conditiile in care numai doua state membre au raportat scaderi, iarindicatorul a urcat la nivelul blocului comunitar cu aproape 9%, informeaza Mediafax.

Productia industriala a crescut in UE cu 8,7%, respectiv cu 9,4% in zona euro, urcand in toate statele membre cu exceptia Greciei (-6,3%) si Bulgariei (-1,7%), potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate de Estonia (17,2%), Luxemburg (13,5%), Suedia (13,4%), Letonia (13,2%) si Germania (13,1%), iar cele mai reduse in Romania si Danemarca, ambele cu 2,7%.

Cifra prezentata pentru Romania este calculata ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare. INS a anuntat, anterior, ca productia industriala calculata ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate a urcat in mai fata de luna corespunzatoare din 2009 cu 4,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania, #productie, #industriala, #zona, #euro , #Romania