Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania are nevoie de fonduri si de strategii pentru dezvoltarea sectorului IT

Romania are nevoie de fonduri si de strategii pentru dezvoltarea sectorului IT

Romania are nevoie de fonduri si de strategii pentru cresterea pietei interne de produse si servicii IT, dupa integrarea in Uniunea Europeana, a declarat, marti, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, in deschiderea celei de-a 12-a editii a Romanian Computers Show (RoCS).Desi sectorul ITC este cel mai dinamic motor din economie, cu rate semnificative de crestere si cu cele mai mari investitii directe atrase, acesta are inca o mare problema si anume raportul dintre hardware (65 la suta) si software (35 la suta), invers decat cel din UE.

"Aceasta nu inseamna ca trebuie sa scadem componenta de hardware ci sa o crestem pe cea de software cu solutii proprii care corespund nevoilor pietei", a mai spus ministrul comunicatiilor.

Potrivit sursei citate, la ora actuala nu exista entitati din administratia centrala care sa nu fi prevazut investitii semnificative in sectorul IT, odata cu integrarea in UE.

"In perioada urmatoare (2007-2008) au fost prevazute investitii de peste un miliard de euro pentru dezvoltarea unor servicii si produse IT numai in administratia centrala", a precizat ministrul. Aceste investitii se vor orienta in sectorul de securizare a frontierelor, in sanatate, in cel al pensiilor, dar si in cel al finantelor.

Din 2007, Romania va avea posibilitatea de accesa fonduri europene pentru dezvoltarea sectorului cu conditia sa creeze o serie de programe, stategii si studii de fezabilitate.

"In momentul de fata avem nevoie de strategii pentru dezvoltarea sectorului si aici pot fi mentionate stategia de broadband (internet in banda larga), e-government, dar si cea de dezvoltare a accesului la comunicatii in mediul rural", a mai spus ministrul comunicatiilor.

RoCS 2006, este unul dintre cele mai importante evenimente IT&C Business@business din Romania, organizat de IDG Romania, care se desfasoara intre 21 si 24 noiembrie, la Bucuresti.

Aceasta a 12-a editie, ultima dinaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, aduce in atentia pietei ITC sase teme majore care acopera intreaga industrie si anume Enterprise Mobility and Wireless (platforme, aplicatii, echipamente de acces, studii de caz), Data Security, Internet, servicii Web si interoperabilitate, managementul securitatii; Storage, Networking & Disaster Recovery; Networking management, Infrastructures and Services: toate modelele IP, broadband, data center, convergenta, echipamente si device-uri; BIS - Business Integrated Solutions: ERP/CRM/BI, aplicatii de business pentru diferite verticale profesionale; SOA - Services - Oriented Architecture: transformarea majora in relatia dintre business si IT; viitorul SaaS (Software as a Service); o gama larga de aplicatii pentru sectoarele: guvernamental, financiar, educational, de productie, al telecomunicatiilor.

In premiera, la editia din acest an a RoCS, vor avea loc doua zile nationale, ziua Turciei (22 noiembrie) si ziua Ungariei (23 noiembrie).

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 885 ori