Romania are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 23:33
1429 citiri
Romania are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia

Statul roman are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia, suma ce provine din exporturi de arme si din lucrari de constructii realizate in Libia de catre firme din Romania, in baza acordurilor de colaborare semnate in anii 1974, 1979, 1981 si 1984.

Parlamentul European a decis joi trimiterea unei delegatii in Libia, in perioada 2 - 4 noiembrie. Printre teme de securitate internationala, delegatia Parlamentului European doreste, cu ocazia vizitei la Tripoli, sa discute si chestiunea datoriei externe a Libiei, care se ridica la un total de 3,3 miliarde dolari.

"Speram ca noul guvern al Libiei sa aiba o pozitie concreta si pozitiva fata de datoriile sale externe, astfel incat Romania sa isi recupereze creantele in cat mai scurt timp.

Tinand cont de situatia actuala din aceasta tara, ar fi indicat sa se ia in calcul, de catre creditori, o esalonare a platilor", a declarat europarlamentarul Petru Luhan, vice-coordonator al Subcomisiei pentru Securitate si Aparare din cadrul Parlamentului European. 

#romania, #libia, #datorie , #Romania