Romania ar putea sa nu iasa categoric din criza nici in trimestrul II

Luni, 08 Martie 2010, ora 13:27
974 citiri
Romania ar putea sa nu iasa categoric din criza nici in trimestrul II

Romania ar putea sa nu se afle printre tarile care au iesit categoric din criza in trimestrul al doilea, in lipsa unor mecanisme concrete de redresare, tinand cont de datele pe luna ianuarie care arata scaderea vanzarilor cu amanuntul si cresterea somajului, potrivit X-Trade Brokers, informeaza NewsIn.

"Harta economica mondiala va fi mai clara la sfarsitul trimestrului al doilea, indicandu-ne nu numai care sunt tarile care au depasit recesiunea, ci si ritmul in care isi vor reveni economiile lor. Din cate se intrevede in prezent, Romania are putine sanse de a se afla atunci in zona statelor care au iesit categoric din criza", a declarat directorul sucursalei din Romania a casei de brokeraj X-Trade Brokers, Victor Safta.

El a adaugat ca "tintele pentru anul in curs - (o crestere a) PIB intre 1-1,5% si o rata a somajului mai mica decat cea inregistrata anul trecut - par a fi mai mult decat ambitioase, mai ales in conditiile in care mecanismele si instrumentele care ar putea fi folosite in acest scop nu se intrevad".

Potrivit X-Trade Brokers, primii indicatori care vor semnala sfarsitul crizei sunt comertul si creditele de consum din lunile martie si aprilie.

"Lunile aprilie si mai vor arata mult mai clar cu ce pasi avanseaza sau nu fiecare tara in parte", apreciaza analistii casei de brokeraj.

X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care s-a extins in alte sase tari europene Cehia, Slovacia, Spania, Italia, Germania si Romania, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil.

Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iesire, # criza, # tinte, # romania, # pib , #Romania