Romania ar putea avea prima banca chineza

Luni, 15 August 2011, ora 11:50
1494 citiri
Romania ar putea avea prima banca chineza

Presedintele Camerei de Comert Bucuresti, Sorin Dimitriu, a anuntat ca in acest moment exista negocieri pentru deschiderea la Bucuresti a unei reprezentante a China Development Bank, adaugand ca, probabil, negocierile se vor finaliza pana la sfarsitul vizitei in China. 

Pe de alta parte, reprezentantul in Romania al bancii chineze, Wang Tianwen, a declarat ca nu cunoaste amanunte despre aceste detalii.

Sorin Dimitriu a mai anuntat ca institutia pe care o conduce va deschide in primul semestru din 2012 un birou de reprezentare la Beijing.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Bucurestiului a mai spus ca, impreuna cu partenerii de afaceri din China, a fost constituit "un consortiu de firme care a avansat un pachet de proiecte de investitii de un miliard de euro.

Ele vor fi prezentate in octombrie 2011, cu prilejul urmatoarei prezente a Camerei in China", a anuntat Dimitriu, citat de Hotnews.

China Development Bank este una dintre cele mai importante banci chineze si se afla sub directa jurisdictie a Consiliului de Stat, o institutie practic similara cu Guvernul Chinei. Presedintele bancii are rang de ministru, iar activitatea institutiei este practic subordonata intereselor de stat ale Chinei.

#romania, #banca chineza, #banca , #Romania