Romania, al saptelea avans anual al productiei industriale din UE

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 13:15
1089 citiri
Romania, al saptelea avans anual al productiei industriale din UE

Romania a avut in februarie al saptelea ritm de crestere a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), de 12,7%, fata de aceeasi luna din 2010, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrat un avans de 7% al acestui indicator, a anuntat miercuri Eurostat.

In zona euro, productia industriala a urcat in februarie cu 7,3%.

Scaderi ale productiei industriale fata de februarie 2010 s-a inregistrat doar in Grecia, de 4,6% si in Irlanda (-0,4%). Cele mai mari cresteri au fost consemnate in Estonia (31,3%), Suedia (15,9%) si Bulgaria (15,2%).

Fata de luna precedenta, productia industriala din Romania a crescut cu 0,3%, in contextul in care pe ansamblul UE s-a inregistrat o crestere de 0,2%. In zona euro, avansul a fost de 0,4%.

Cele mai importante cresteri in ritm lunar au avut loc in Portugalia si Slovenia (ambele cu 1,7%), Germania, Italia si Polonia (toate cu 1,4%), in timp ce declinurile cele mai importante au fost inregistrate in Malta (-5,8%), Danemarca (-2,7%) si Irlanda (-2,5%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#romania, #productie industriala, #ue, #crestere productie industriala , #Romania