Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a urcat pe locul 44 la competitivitate economica, din 55 de tari evaluate

Romania a urcat pe locul 44 la competitivitate economica, din 55 de tari evaluate
Romania este clasata printre ultimele tari in ceea ce priveste competitivitatea economica, fiind situata pe locul 44 din 55 de tari evaluate, in acest an, de un studiu al centrului de business IMD din Lausanne, Elvetia.

Romania a urcat, totusi de pe locul 49 pe care se clasa anul trecut, conform studiului de competitivitate economica a IMD.

Pe locul unu s-au clasat Statele Unite, pe doi Singapore, dupa ce anul trecut a fost pe locul trei iar pe locul trei a cazut Hong Kong.

Germania a urcat pe locul 16, dupa ce anul trecut a fost pe locul 25, iar Marea Britanie s-a mentinut pe locul 20.

Japonia a coborat pe locul 24 de pe locul 16 iar Franta a urcat pe locul 28 de pe pozitia 30 ocupata anul trecut.

Dintre tarile care au aderat in ultimii ani la Uniunea Europeana, cel mai bine plasata este Lituania, care s-a clasat pe 31 si Cehia pe 32, in coborare de pe 28.

Ungaria s-a mentinut pe locul 35, Bulgaria pe 41 iar Ucraina pe locul 46.

Topul competitivitatii economice a fost realizat in functie de 323 de criterii, printre care performantele economice, administrative si sociale (infrastructura, educatie, sanatate, tehnologie).

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 771 ori