Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania - a patra tara pe plan mondial ca numar de specialisti in tehnologia informatiilor

Romania - a patra tara pe plan mondial ca numar de specialisti in tehnologia informatiilor
Romania ocupa locul patru, fiind imediat plasata dupa SUA, India si Rusia, intre tarile care dispun de cei mai multi specialisti in domeniu.Dupa tara noastra, Bulgaria si Letonia urmeaza intr-un clasament similar la nivel european, devansand puteri economice precum Marea Britanie, Germania si Franta.

In ceea ce priveste numarul de specialisti in tehnologia informatiilor raportat la numarul total al populatiei, Romania se afla pe locul 10 in plan mondial, depasind SUA si Canada, fiind insa plasata dupa state mici (Anguila, Samoa, San Marino, Armenia etc.), in care forta de munca antrenata in acest domeniu ocupa o pondere mai mare in ansamblul populatiei.


Tari considerate a avea multi specialisti in domeniu (Singapore, Israel, Suedia) au coborat in clasament fata de anul trecut, in timp ce, din pricina efectuarii testelor in engleza, China lipseste din primele 50 de state din top.Sursa: Adevarul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 769 ori