Romania a inregistrat in noiembrie a doua crestere a productiei industriale din UE

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 13:19
1306 citiri
Romania a inregistrat in noiembrie a doua crestere a productiei industriale din UE

Romania s-a clasat in noiembrie pe locul al doilea in Uniunea Europeana (UE), dupa ritmul de crestere al productiei industriale, de 4,4%, in urma Poloniei, in timp ce pe ansamblul blocului comunitar a fost inregistrata o scadere a acestui indicator de 6,4%, a anuntat joi Eurostat, informeaza NewsIn.

Polonia a raportat in penultima luna a anului trecut un avans de 7,3% al productiei industriale.

Pe locul al treilea s-a situat Luxemburgul, cu o crestere a productiei industriale de 0,7%, potrivit datele publicate de biroul european de statistica, care a precizat ca productia industriala a scazut in celelalte 17 state membre care au prezentat date.

Cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate in noiembrie in Danemarca si Finlanda, de cate 14,4%, urmate de Estonia, de 13,7%, si de Bulgaria, cu 12,1%, mai arata Eurostat.

Productia industriala din zona euro a scazut, de asemenea, in noiembrie, cu 7,1% fata de nivelul inregistrat in urma cu un an.

Fata de luna precedenta, productia industriala din Romania a sporit cu 1,7% in noiembrie, al saselea ritm de crestere din UE, in timp ce blocul comunitar a avut un avans - pe ansamblu - de 0,9% fata de octombrie, iar zona euro de 1%.

Comparativ cu octombrie, productia industriala a crescut in noiembrie in 16 state ale UE si a scazut in 4.

Cele mai importante cresteri in ritm lunar au avut loc in Letonia (+8,7%), Slovenia (+3%) si Estonia (+2,9%), in timp ce scaderile cele mai importante au fost inregistrate in Irlanda (-8%) si Portugalia (-3,7%).

 

#romania, # productie industriala, # ue, # state , #Romania