Romania a inregistrat in iunie cea mai mare crestere anuala a comenzilor industriale noi din UE

Vineri, 22 August 2008, ora 14:11
1145 citiri
Romania a inregistrat in iunie cea mai mare crestere anuala a comenzilor industriale noi din UE

Romania a inregistrat in iunie cea mai mare crestere anuala a comenzilor industriale noi din Uniunea Europeana, de 27,8% fata de aceeasi luna din 2007, urmata de Letonia si Lituania, potrivit datelor publicate, vineri, de biroul european de statistica, Eurostat. In luna iunie, comparativ cu luna anterioara, comenzile noi din industrie din Romania au crescut cu 2,8%, potrivit datelor Eurostat.


In iunie 2008, la nivelul Uniunii Europene, comenzile industriale noi au crescut in 11 dintre statele care au raportat date si au scazut in sapte. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Romania, Letonia (+26,9%) si Lituania (+22,9%), iar cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Franta (-16,9%), Spania (-6,5%), Cehia si Germania (ambele -6,0%).


Comenzile industriale noi din zona euro au scazut in iunie cu 0,3% fata de luna anterioara, in timp ce, la nivelul Uniunii Europene, scaderea a fost de 0,1% in perioada analizata, mai arata raportul.


Excluzand comenzile de echipamente navale, feroviare si aeronautice, comenzile industriale au avansat in iunie cu 0,6% fata de luna anterioara in zona euro si cu 1,8% in Uniunea Europeana.


In iunie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, comenzile industriale noi au scazut cu 7,4% in zona euro si cu 6,6% in Uniunea Europeana.