RBS Romania, de vanzare

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:52
2725 citiri
RBS Romania, de vanzare

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta, se arata in raportul anual publicat de RBS. 

 

Times relata saptamana trecuta ca banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), controlata de stat si cu activitati si in Romania, ar putea separa operatiunile in doua entitati, o "banca buna" si una "rea", ultima incluzand si afacerile de retail din estul Europei, ce ar urma sa fie vandute. Prima grupa este cea a pietelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi pastrate.

A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientarii", iar pentru a treia, care include si RBS Romania, banca din Marea Britanie "cerceteaza oportunitatile unui nou actionariat".

In afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.

RBS a afisat joi pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #grupe, #impartire, #pierderi, #rbs, #romania , #Romania