Productia Mechel din Romania a crescut cu 38% in 2010

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 12:37
1775 citiri
Productia Mechel din Romania a crescut cu 38% in 2010

Intreprinderile Mechel din Romania au produs in 2010 cu 38% mai mult otel brut, pana la 827.000 tone, fata de anul precedent, in timp ce productia de laminate la cald a sporit cu 46%, pana la 855.000 tone, a anuntat luni compania, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Totodata, productia de sarma si produse din sarma a crescut cu 38% anul trecut, pana la 152.000 tone.

"Volumul de productie de otel brut la Mechel Targoviste in anul 2010 a atins nivelul anterior crizei, iar la Ductil Steel Otelu Rosu, acest indicator pentru anul 2010 a depasit toate indicatoarele anuale din ultimii ani.

Intreprinderile Mechel din Romania au marit volumurile de productie la produse finite-laminate la cald, sarma si produse din sarma, productia profilelor laminate ale intreprinderii Laminorul Braila cresccand aproape de trei ori", se spune in comunicat.

Potrivit reprezentantilor Mechel, cresterea productiei in conditiile stagnarii de pe piata interna a permis cresterea cotei de export in portofoliul comenzilor, asigurand iesirea spre piete noi de desfacere.

Totodata, in anul 2010 au continuat si programele de investitii,: in total fiind realizate peste 70 de proiecte de investitii in directii diferite.

Printre acestea se numara darea in exploatare a liniei de productie de plase sudate la Mechel Campia Turzii si implementarea procedeului slitting la Laminorul de Profile Mici la Mechel Targoviste.

De asemenea, a fost asigurarata finantarea si continuarea programului investitional strategic de modernizare a complexului turnarii de otel din Otelu Rosu.

Lansarea capacitatilor modernizate este planificata in primul trimestru din 2011.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia.

Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica.

Mechel asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica.

Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

In octombrie 2008, a fost infiintata Divizia Metalurgica Est-Europeana care uneste patru combinate metalurgice ale grupului Mechel: Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Otelul Rosu si Mechel Reparatii.

Scopul principal al Diviziei este coordonarea activitatilor celor patru combinate cu privire la investitii, modernizari, optimizarea si reducerea costurilor de productie, aprovizionarea si distributia marfii, precum si alte activitati comune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#poductia de otel, # mechel romania , #Romania