Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Presedintele Basescu va participa la Summitul privind Securitatea Nucleara de la Seul

Presedintele Basescu va participa la Summitul privind Securitatea Nucleara de la Seul


Presedintele Traian Basescu va participa in 26 si 27 martie, la Seul, Republica Coreea, la cel de-al doilea Summit privind Securitatea Nucleara, la invitatia omologului sud-coreean, Lee Myung-bak.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale transmis vineri, la Summitul de la Seul vor fi reprezentate peste 50 de state si patru organizatii internationale - ONU, AIEA, UE si INTERPOL.

Summitul de la Seul va prilejui evaluarea progreselor globale in eforturile de consolidare a securitatii nucleare in scopul dezvoltarii capacitatii statelor de a preveni si combate terorismul nuclear.

In cadrul sesiunilor de lucru, liderii de stat si de guvern vor dezbate masurile de cooperare necesare pentru intarirea conditiilor de securizare a materialelor nucleare in vederea impiedicarii accesului gruparilor neautorizate la aceste materiale si la informatia privind utilizarea lor.

Lucrarile Summitului vor fi impartite in trei sesiuni de lucru dedicate evaluarii progreselor inregistrate dupa prima editie a Summitului privind Securitatea Nucleara (Washington, 2010), examinarii politicilor nationale in materie si convenirii asupra unei agende de cooperare internationala, respectiv abordarii legaturii dintre securitatea nucleara si siguranta nucleara, ca urmare a accidentului produs in 2011 la centrala nucleara de la Fukushima.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 868 ori