Presa de la Sofia acuza ca Romania atenteaza la o bucata din marea bulgareasca

Marti, 06 August 2013, ora 16:14
3016 citiri
Presa de la Sofia acuza ca Romania atenteaza la o bucata din marea bulgareasca

Romania vrea sa "muste" o bucata din zona exclusiva a Bulgariei din Marea Neagra pentru a extrage titei si gaze de sist, titreaza cotidianul bulgaresc Standart.

Publicatia citeaza o declaratie a primarului orasului Sabla, Raina Bardareva, care afirma ca o estacada ce delimiteaza zonele economice ale Bulgariei si Romaniei se darama, iar proiectul pentru renovare, in valoare de circa 3,8 milioane de euro, a fost suspendat.

Daca problema nu va fi solutionata, sute de pescari bulgari risca sa ramana fara ocupatie deoarece autoritatile romane profita de ocazie pentru a retine vasele de pescuit bulgaresti care patrund in zona economica a Romaniei, mai scrie ziarul.

Primarul Sablei, Raina Bardareva, a comentat marti pentru Agerpres ca titlul si afirmatiile publicate de cotidianul Standart sunt mult exagerate. "Eu nu mi-as permite niciodata sa comentez un subiect care tine de diplomatie", a spus Bardareva.

Ea afirma ca nu este prima data cand ziarista care a semnat articolul ii implica numele intr-un scandal. "Am sunat-o sa intreb de ce a scris asta, iar ea mi-a raspuns ca asa suna mai atractiv pentru cititori", a declarat doamna primar.

Raina Bardareva a mai spus ca renovarea estacadei este o problema interna pentru Bulgaria si in nici un caz o problema in relatiile bilaterale cu Romania care, in opinia ei, sunt foarte bune.

Edilul a mai spus ca in acest sezon estival zona orasului Sabla este preferata de mii de turisti romani. Le place foarte mult aici, pentru ca avem plaje frumoase cu acces gratuit. Am aflat recent chiar ca niste romani au organizat scoli de scafandri in satul Tiulenovo langa Sabla, a mai spus primarul

#zona maritima Bulgaria, #extractie titei Romania, #exploatare gaze sist mare, #zona economica Romania , #Romania