Posta Romana va externaliza serviciile financiare nebancare

Joi, 18 Iunie 2009, ora 16:29
1630 citiri
Posta Romana va externaliza serviciile financiare nebancare

Strategia de restructurare a companiei Posta Romana prevede externalizarea serviciilor financiare nebancare, organizarea pe centre de profit a activitatilor conexe si inghetarea numarului de angajati in acest an, estimandu-se ca profitul brut al companiei va creste, pana in 2014, la 300 milioane lei

Realizarea unui joint-venture cu o firma de asigurare, incheierea de conventii cu administratiile locale pentru incasarea taxelor si impozitelor, extinderea codurilor postale detaliate pentru trecerea la sortarea automata a trimiterilor postale, revizuirea instructiunilor de lucru si a timpilor de normare a personalului postal, introducerea obiectivelor de performanta la nivelul unitatilor de baza si a angajatilor, inlocuirea parcului auto sunt alte masuri de eficientizare a activitatii companiei indicate intr-un document guvernamental privind restructurarea Postei Romane, obtinut de MEDIAFAX.

Printre activitatile conexe care vor fi organizate pe centre de profit sunt transportul si fabrica de timbre.

"Implementarea programului la CN Posta Romana cu incepere imediata si acoperind perioada 2009-2014 este singura solutie in masura sa asigure redresarea activitatii companiei. Situatia financiara precara a companiei este determinata, pe de o parte, de un management defectuos in ultimii patru ani, dar si de derularea unor contracte nerentabile care afecteaza veniturile si au repercusiuni asupra bunei functionari a companiei, a salariilor si conditiilor de munca ale factorilor postali", se arata in document.

Guvernul estimeaza, ca efect al planului de restructurare, cresterea profitabilitatii Postei Romane, astfel incat la nivelul anului 2014 profitul brut al companiei sa atinga aproximativ 300 milioane lei, fata de o pierdere de 175 milioane lei estimata in cazul neaplicarii programului.

Posta Romana, cu peste 35.500 angajati, este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de 7.100 de oficii postale, grupate in zece directii regionale.

Actionarii operatorului postal sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Compania estimeaza ca va incheia acest an cu un profit brut de 371.000 lei, comparativ cu pierderi de 355.000 lei in 2008.

Veniturile totale ale companiei ar urma sa insumeze 1,72 miliarde de lei, in urcare cu 17,2% fata de 2008.

 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#activitati, #posta, #profit, #romana, #salarii , #Romania